2009. július 31., péntek

Helyzetjelentés

Többen is szóltak már, hogy nézik a blogot, és nincs rajta semmi új hír. Pedig vannak hírek, megpróbálom összefoglalni.

Mivel a legutóbbi (egyben első) bejegyzés több, mint fél éves, igyekszem összefoglalni fő pontokban, hogy mi történt azóta.

Befejeztük a felújítást. Köszönjük mindenkinek az önkéntes segítséget (Bálint és más Retextil közeliek, Pneumaszöv), meg köszönjük az egyesületi tagoknak, és a nem önkénteseknek is a csempézést, mázolást, takarítást, meg mindazt, ami most nem jut eszembe. Rengeteg aprómunka volt vele, de most már kész van és szép. Ma éppen járt ott valaki, aki utoljára három évvel ezelőtt, és nem tért magához, hogy mit hoztunk ki belőle.

Vásároltunk bútorokat is, megszűnt a használtbútor-lerakat jelleg, lett helyette kávézó, munkaasztalok, jó székek.


Nyár elején be is indult az élet, felhívásunkra sok szervezet érdeklődött, és néhányan be is kapcsolódtak a munkába, elkezdték belakni a helyet.
Vannak már számítógépek, wifi, nyomtató stb.
Lehet inni egy kávét, teát vagy szörpöt.
Könyvek a polcon.
Megnyitottunk.

Az őszi nagy szezonkezdésre még keresünk további partnereket, akik válallják, hogy a hely nyújtotta lehetőségekért cserébe hetente-kéthetente egy napra házigazdaként biztosítják a nyitva tartást, a betérők fogadását. Egyéni önkénteseket is szívesen látunk, akiket érdekel egy közösségi hely beindítása, szívesen részt vennének egy kávézó életében.


Júniusban Ifjúsági Információs Pont is nyílt a Közértben, a bejegyzés két fotója ezen a megnyitón készült. Az ifjúsági pont hétköznaponként 15-19 óra között várja a fiatalokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése